Изпълнителният директор на АТНС участва в събитие на тема: “Европейският път на България – присъединяване към еврозоната: предимства и предизвикателства пред бизнеса”

На 15 март 2024 г. изпълнителният директор на АТНС („Асоциацията“) взе участие в конференция на тема: “Европейският път на България – присъединяване към еврозоната: предимства и предизвикателства пред бизнеса”, организирана от Министерство на финансите.

Модератор на събитието бе Левон Хампарцумян, председател на Българския форум на бизнес лидерите. Паскал Донахю, председател на Еврогрупата, бе специален гост на събитието. Срещата бе открита от министъра на финансите Асен Василев и управителя на Българската народна банка Димитър Радев, които обсъдиха важни въпроси относно въвеждането на еврото като национална валута.

Подготовката за влизането в Еврозоната е свързано с редица промени в начина на работа на търговците, чието безпроблемно въвеждане може да се окаже предизвикателно, ако за него не бъде отделено достатъчно време и внимание. Ето защо,  работата за безпроблемното и плавното въвеждане на еврото като национална валута е приоритет за АТНС през 2024 г.